Renovatie rijwoning

PROJECTEN
 - Wonen
00/00
Renovatie rijwoning    wonen

De bestaande rijwoning in Heverlee bestaat uit een hoofdgebouw van drie bouwlagen met achteraan de woning een opeenvolging van bijgebouwen die doorheen de jaren toegevoegd werden. Het hoofdgebouw wordt aangepakt en de bijgebouwen worden afgebroken om de woning om te vormen tot een ruimtelijk, kwalitatief, compact gebouw.
 
De nieuwe bijbouw benut de volledige perceelsbreedte om ruimte te creëren en lichtinval te maximaliseren. Het gelijkvloers wordt volledig opengetrokken van straatzijde tot tuin. De leefkeuken op het gelijkvloers richt zich naar de tuin, koken met zicht op de tuin is belangrijk voor de toekomstige bewoners. De badkamer verhuist naar de eerste verdieping waar een bureau wordt toegevoegd in de bijbouw.
 
De nieuwe bijbouw wordt losgekoppeld van het oorspronkelijke hoofdgebouw door middel van een lichtstraat en glazen vloer over de volledige perceelsbreedte. Dit maakt de oorspronkelijke achtergevel terug zichtbaar, verbindt de leefkeuken visueel met de bureau en zorgt voor lichtinval op de donkerste plek van het gelijkvloers.
 
De ruimtelijke kwaliteit van de tweede verdieping wordt vergroot door het toevoegen van een dakkapel over de volledige breedte van slaapkamer.

programma   renovatie + interieur rijwoning
opdrachtgever   opdrachtgever R.
ligging   Heverlee
gunning   privéopdracht
projectteam   P.Kint, S.Philippe, P.Walraet, M. Leflot, M.Peirelinck
status   ontwerp 2020 – start uitvoering 2020