Kiezelweg

PROJECTEN
 - Wonen
00/00
Kiezelweg    collectief wonen

Gelegen aan de rand van Bevel vormt deze nieuwe woonwijk de schakel tussen een 20ste eeuwse verkaveling en het wijdse Kempische boerenlandschap. De landelijke context en het geheugen van de plek vormen de drager van het ontwerpvoorstel.
 
Het ontwerp gaat uit van van 4 ‘woonschuren’ die 3 ‘tuinkamers’ definiëren: het verharde woonerf, de moestuin/boomgaard en het speelbos/speelweide. De diversificatie versterkt reeds aanwezige of toegevoegde kwaliteiten. Het resultaat is een fijnmazig netwerk van ruimtes die een hiërarchie introduceren in de collectiviteit van het samenwonen.
 
De bestaande langgevelhoeve wordt verbouwd tot een co-living omgeving voor ouderen en een collectieve atelier-schuur.

programma    nieuwbouw van 27 woningen + co-living project voor senioren + ondergrondse parking
opdrachtgever   Zonnige Kempen
ligging   projectsite ‘Kiezelweg’ - Bevel (Nijlen)
gunning   wedstrijd - laureaat
projectteam   P.Kint, S.Philippe, P.Walraet, J.Aerts, M.Rooman
status   ontwerp 2015 - oplevering 2019
budget   5.8 mln. euro excl. btw & erelonen
oppervlakte   gebouw 3.700 m2, omgeving 8.600 m2