Platte-Lostraat

PROJECTEN
 - Wonen
00/00
Platte-Lostraat    collectief wonen

In Kessel-Lo zijn verschillende groene structuren aanwezig die deze deelgemeente van Leuven typeren, zoals het Jan Vranckxpad, Heuvelhofpark, het centraal domein en de Trolieberg/ Predikherenberg met achterliggende groenzone richting Pellenberg. De site heeft een centrale ligging tussen de groene structuren van het Jan Vranckxpad, de Trolieberg/ Predikherenberg en het Michottepark en heeft potentie om deze structuren met elkaar te verbinden.
 

Ons voorstel is niet 1 gebouw, het is een ensemble. We zoeken, door het segmenteren van de woonvolumes, naar een schaal op maat van de mens en de stad, naar 2 karakters: het kopgebouw op de hoek en een langgerekt volume langs de Platte-Lostraat. Elk volume krijgt een eigenheid door zijn verhoudingen en zijn positie, maar ze hebben dezelfde vormentaal en werken samen als een ensemble op de site.
 
Het ensemble vertrekt vanuit een rationele structuur: een betonconstructie van kolommen en wanden. De overige oppervlakte is vrij invulbaar. Dit geeft een flexibel basisplan met het oog op gediversifieerd wonen en toekomstige aanpassingen.

 

programma   vervangingsbouw een appartementsgebouw met 28 appartementen
opdrachtgever   Dijledal
ligging   Platte-Lostraat, Kessel-Lo
gunning   wedstrijd laureaat
projectteam   P. Kint, S. Philippe, P. Walraet, M. Leflot, M. Roman, P. Steens
adviseurs   Paridaens ingenieurs, Atelier T
status   in uitvoering
budget   6,3 mln.