Duigemhof

PROJECTEN
 - Kantoor
00/00
Duigemhof    kantoor

Het Duigemhof in Herent is een vierkantshoeve waarvan het geklasseerde hoofdgebouw uit de 13de eeuw dateert en de andere vleugels gedurende de eeuwen werden bijgebouwd. De zuid-westelijke schuur is ondertussen vervallen en dient vervangen te worden.
 
We stellen een nieuw volume voor dat de hoeve opnieuw geheel insluit en het intieme, gesloten karakter herstelt. Het gebouw stelt zich op als een passtuk, gekneed naar zijn directe omgeving: aangrenzende gebouwen, buitenruimtes en circulatiepatronen.
 
Het resultaat is een grillig volume met een dynamisch dakvlak waarin 6 verschillende kantoorruimtes worden ondergebracht. De kleine kantoorruimtes kunnen samensmelten tot grotere entiteiten. De aanliggende parking wordt gedeeltelijk ingegraven zodat de hoeve als een solitair element in het landschap voorkomt.

programma    nieuwbouw kantoorvleugel aan vierkantshoeve
opdrachtgever   Duigemhof bvba
ligging   Duigemhofstraat - Herent
gunning   privéopdracht
projectteam   P.Kint, S.Philippe, P.Walraet, M.Rooman
status   ontwerp 2015
oppervlakte   gebouw 400 m² - omgeving 1600 m²